Építészeti tervezés

Kezdőlap  |  Építészeti tervezés
Építészeti és Látványtervezés

A SzeRaKo Kreatív Design © és az építészmérnök tervezési munkája

Felső kép: Épít+látv
Minden építészeti megbízás újabb kihívás, és egyben új lehetőség egy szép épület létrehozására. Számunka az építészeti munka legelső, alkotó szakasza a legszebb és a legsokszínűbb. A SzeRaKo Kreatív Design © tervezési folyamat szerint ekkor kezdődik az igazi műhelymunka. Először minden építészmérnök külön-külön, a saját elképzelései szerint tervez, majd megnézve egymás munkáit, újabb inspirációt kapva születik még néhány színes koncepció terv. Az építészeti tervezés első körében küldött anyagunk sok szép rajzot tartalmaz, amelyből jól láthatók, hogy milyen megoldásokat tudunk adni az előzetesen elképzelt épületre. Ebbe a folyamatba engednek bepillantást facebook oldalunkon lévő, albumokba rendezett házaink.
Tervezés-látványtervezés Építész tervező irodánk további erősségei a tapasztalat és a sokszínűség. Kettőszázat meghaladó családi ház, számos iker- vagy társasház szerepel referencia bázisunkban, az egyéb funkciójú középületeinkkel együtt. Lakóházas munkáink között modern családi ház, hagyományőrző vidéki kúria, mediterrán villa, fiatalos és vidám társasház, vagy éppen minimál stílusú lakóépület is található. Mindezt építészmérnök kollégáink különböző szemilységének köszönhetjük, kiknek a fenti tervezési folyamat alapján maximálisan lehetőséget biztosítunk saját kreatív ötleteik megvalósítására.
Az építészmérnök irodánk korai időszakában csak építészeti tervezéssel foglalkoztunk. Az évek múlásával és a technika fejlődésével jelent meg az az igény, hogy az épületeket még azok megépítése előtt meg lehessen tekinteni. A látványtervek elkészítésekor nem magukat a képeket rajzoljuk meg, hanem elkészítjük a leendő lakóépület 3 dimenziós modelljét, olyan részlettséggel, amit le szeretnénk olvasni róla, majd erről a modellről készítünk a tér különböző pontjaiból képeket, mint az életben egy fényképezőgéppel. Emellett már lehetőség is van az épületbejárásra a virtuális térben akár egér és billentyűzet segítségével, akár megfelelő VR eszközzel.
Ezzel szinte egy időben építettük ki az építészmérnök munkatársakon felül a geodéta (földmérő), geotechnikus (talajmechanikus), belsőépítész, illetve lakberendező, statikus (tartószerkezeti tervezőmérnök), épületgépész, elektromos (villamos) és tűzvédelmi tervezőkből, valamint építési műszaki ellenőrökből álló szakmérnöki csapatunkat, hogy átfogó és komplex szolgáltatást nyújthassunk az épületek tervezésétől az engedélyeztetésen (bejelentésen) és látványtervezésen át a kivitelezés befejezéséig, továbbá azok műszaki ellenőrzéséig.

Várjuk megbízását a következő szép ház tervezésre!