Ytong Kész-Házak

Kezdőlap  |  Ytong Kész-Házak
Kulcsrakész Lakóépületek

Típustervek alapján Ytong családi házak adaptálása és megépítése

Ytong Kész-Házak
Az Ytong Kész-Ház program immár 15 éve indult, mely kifejezetten a leendő családi ház építőinek készült. A rendszer igénybevételével már a kezdetektől fogva segítséget nyújtunk, hogy új otthonának megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. Ha számít az idő és a költségtakarékosság, és a mintatervek egyike esetleg tökéletes lenne, akkor ez az egyik legjobb megoldás a ház megépítésére.
Abban az esetben ha még csak elképzelésekkel rendelkezik, érdemes a különféle házakat tartalmazó típusterv gyűjteményt is megnézni, mely a legújabb energetikai előírásoknak megfelelő, környezetbarát, és gyorsan kivitelezhető családi házakat tartalmazza. A mintaházak megkönnyítik a döntést, a legjobb megoldást illetően. Az alaprajzok sokrétűek, a tetszetős architektúra mellett változatos igények kielégítésére is alkalmasak. Az épület külsőjén túl, egyaránt fontos a helyiségek jó beosztása, mert ez teszi lehetővé, hogy a család a leendő új otthonában jól érezze magát. A rendszer lényegéből adódóan az ügymenet igen gyors, és viszonylag egyszerű is. Változás nélküli épület esetén nincs külön koncepcionális tervezési szakasz, így a kreatív tervezési díj megspórolható, azonban a bejelentési dokumentációt (kiviteli tervek) minden építkezés megelőző fázisában kötelezően el kell készíteni. Ez tartalmazza az épület optimális helyszínre történő adaptálását és a mindenkori érvényes előírásoknak megfelelő teljes körű szakmérnöki munkarészek elkészítését is.
A letölthető Mintakatalógustól függetlenül minden Ytong Kész Ház kivitelezése az Ügyfeleink egyedi igényei szerint történik. Szabadon választhatók ki pl. a nyílászárók, burkolatok, a tetőfedés anyaga, vagy éppen a lakóépület elektromos és fűtési rendszere is, ezért az épületeknek nincs előre kalkulált fix kulcsrakész bekerülési ára sem, ez minden esetben a kivitelezési megállapodás része.
Az alábbi felsorolás nyújt rövid áttekintést az elvégzendő lépésekről:
Rövid áttekintés az elvégzendő lépésekről

1. A katalógusban szereplő típustervek kiválasztása
2. Kisebb módosítások megbeszélése és azok elkészítése
3. A végleges terv önkormányzati egyeztetése
4. A komplett bejelentési (esetleg építési engedélyezési) tervdokumentáció elkészítése
5. Építési engedély esetén, a jogerős engedély megérkezésig a kivitelezési részletek megbeszélése, a kiviteli tervek és az árajánlat elkészítése
6. A lakóépület kulcsrakész kivitelezése
7. A kivitelezés során az épület természetesen YTONG téglából/falpanelből és a rendszerhez kapcsolódó áthidaló és egyéb elemekből készül, de pl. a födém és tetőpanel rendszer használata nem kötelező.

Ytong Kész-Ház katalógus letöltése
A Kész-Ház program az egész országban kijelölt Partneri hálózaton keresztül működik, melynek építészirodánk is tagja. Az Ytong Kész-Ház Partnerséget elsősorban Budapesten és közvetlen környékén látjuk el. A típustervek műszaki rajzai irodánkban megtekinthetők, ahol díjmentesen állunk rendelkezésre minden Ytong kész házzal, vagy egyéb szakmai kérdéssel kapcsolatosan. Természetesen a típustervek módosíthatók is, melyet a SzeRaKo Kreatív Design © tervezési folyamatunk alapján el tudunk végezni.

Várjuk jelentkezését, hogy személyesen is egyeztethessük!